H ομιλία Μητσοτάκη στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Με το Σκοπιανό στο επίκεντρο συνεδριάζει εδώ και λίγα λεπτά η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.  Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ.Μητσοτάκης κάνει γενική αναφορά στην κυβερνητική πολιτική εξαπολύοντας επίθεση σε όλα τα μέτωπα: Παιδεία, Οικονομία, πλειστηριασμούς. “Σε λίγους μήνες έρχεται μείωση συντάξεων με υπογραφή Τσίπρα- Καμμένου, ενώ καθαρή έξοδος από τα μνημόνια δεν υπάρχει. Η Ελλάδα θα είναι για μεγάλο διάστημα σε καθεστώς επιτήρησης. ταυτόχρονα θα είναι έρμαιο στις ορέξεις ορισμένων, γιατί οι αγορές δεν συγχωρούν. Και δεν θα συγχωρέσουν την απουσία στρατηγικού σχεδίου για την επόμενη μέρα. η Ελλάδα δεν μπορεί να πορεύεται στα τυφλά, υπό την ηγεσία μιας τυχάρπαστης παρέας” είπε χαρακτηριστικά.

 

‘Το να αποδείξουμε ότι τα πράγματα πάνε στραβά είναι το πιο εύκολο. Η πραγματικότητα δεν χαρίζεται σε καμία ΕΡΤ και σε κανένα εγκάθετο Μέσο” είπε στη συνέχεια ο κ.Μητσοτάκης, συνεχίζοντας τις επιθέσεις κατά πάντων για να προσθέσει ότι απαιτείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. “Ποτέ η διεθνής εικόνα της πατρίδας μας δεν ήταν τόσο φθαρμένη”, συνέχισε και χαρακτήρισε ως “μετανοημένο επαναστάτη” τον κ.Τσίπρα.

-Για το Σκοπιανό ο κ.Μητσοτάκης είπε: ‘Η κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου υπονομεύει τη λύση του προβλήματος που εκκρεμεί με τη γείτονα χώρα. Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε μια διαπραγμάτευση χωρίς να έχει διαμορφώσει προηγουμένως ενιαία κυβερνητική θέση. Το έκανε για να διευκολύνει τον κ.Καμμένο που άλλαζε άποψη ανά έξι ώρες: Το πρωί εμπιστευόταν τον κ.Κοτζιά, το μεσημέρι ζητούσε δημοψήφισμα και το βράδυ το έπαιρνε πίσω. Είτε πρόκειται για πολιτική ελαφρότητα είτε για ανθρώπινη φαιδρότητα είναι κάτι που αποτελεί κατάντια για τη χώρα. Ο κ.Τσίπρας δεν διαμόρφωσε εθνική θέση. Διαπραγματεύεται κρυφά και αντί να ενημερώσει την αντιπολίτευση προσπάθησε να την παγιδεύσει.

-Το 2008 σε μια κρίσιμη συγκυρία, με τις ΗΠΑ να πιέζουν ασφυκτικά, η κυβέρνηση Καραμανλή απέτρεψε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς προηγούμενη λύση. πού ήταν αυτοί που σήμερα ζητούν εξηγήσεις; Υπέγραφαν κείμενα που ζητούσαν να αναγνωρισθούν τα Σκόπια ως Μακεδονία. Αυτά μας έλεγαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι το 2008. Οχι μαθήματα σε μας, από αυτούς που υπονόμευαν τότε τον δικό μας διαπραγματευτικό αγώνα.

-Ο κ.Τσίπρας με όσα λέει και όσα κάνει δεν τον εμπιστεύονται οι Ελληνες. Ετσι φθάσαμε στο συλλαλητήριο της περασμένης Κυριακής. Οι Ελληνες δεν ανέχονται να παίζουν κάποιοι με το φιλότιμο και τον πατριωτισμό τους. Η κυβέρνηση, ζαλισμένη από μια κινητοποίηση που δεν περίμενε, πήγε να απαξιώσει. Είναι ντροπή να χαρακτηρίζονται ακραίοι.

-Ο διχασμός έφερνε πάντα ήττες και ενίοτε εθνικές τραγωδίες.

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί